Vi benytter informasjonskapsler for å gi deg en best mulig handleopplevelse i vår nettbutikk. Ved å forsette godkjenner du bruk av informasjonskapsler.
Jeg forstår Mer informasjon
Trygg e-handel Kundeklubb 66 89 20 20 kundeservice@select.no Følg oss

Databehandling

Generelle personvern- og databehandlingsprinsipper

Select AS (heretter Select) tar beskyttelsen og konfidensialiteten av personopplysninger og behandlingen av disse på største alvor, og er ansvarlige for den lovlige behandlingen av personopplysninger.

Databehandlingsprinsippene gjelder for bruker av Selects nettbutikk og for de kunder som har sendt inn ordre via e-post, telefon samt via kupong fra Selects papirkatalog.

1. Innsamling av opplysninger

Opplysningene som en kunde oppgir for at vi skal kunne behandle og effektuere bestillingen består av nødvendige og frivillige overførte opplysninger (til oss).

1.1 Følgende opplysninger er nødvendige å oppgi:
1.1.2. Fullt navn – for å effektuere ordren samt for å garantere effektueringen
1.1.3. Bosteds/leveringsadresse – nødvendig for å sende ordren til ønsket leveringssted, og for at fraktselskap skal kunne frakte pakken. Fraktselskapet benytter opplysningene til å sende melding om at pakken kan hentes. Select kan ikke effektuere en ordre uten at disse opplysningene er oppgitt.
1.1.4. Telefonnummer – nødvendig for effektuering av ordren, samt for å kunne kontakte kunden vedrørende ordren, enten det gjelder effektuering av ordren eller spørsmål vedrørende denne. Fraktselskapet vil også benytte telefonnummeret til å gi kunden melding om at pakke kan hentes.

1.2. Frivillige opplysninger inkluderer e-postadresse for mottak av nyhetsbrev og andre henvendelser fra Select vedrørende ordre og effektuering av denne.
1.2.1. Nyhetsbrev sendes kun der kunden har gitt uttrykkelig tillatelse til dette.

1.3. Kunden kan når som helst tilbakekalle tillatelse av mottak av nyhetsbrev fra Select. Dette kan gjøres ved å følge instruksjonen som er gitt i hvert nyhetsbrev, eller ved å sende en henvendelse til Select via e-postadressen kundeservice@select.no.

2. Datakontrollør og autorisert behandler

Datakontrollør av personopplysninger er Select AS, foretaksnummer NO 976 545 257 MVA. Kontoradressen er Berghagan 7, 1405 Langhus.

2.1. Select AS kan gi tillatelse til autoriserte behandlere å bruke personopplysninger. Autoriserte behandlere er samarbeidspartnere til Select, og som behandler opplysningene til blant annet:
2.1.1. For å kunnede tilby følgende tjenester:
2.1.2. For kundeservice og markedsføring, unntatt der kunden ikke har gitt sin tillatelse til dette eller tilbakekalt sin tillatelse, og informerer om dette i et format som kan kopieres/nedlastes i skrifts form:
2.1.3. For å kunne oppfylle plikter som kommer fra myndigheter og lover.

2.2 En autorisert behandler kan kun benytte personopplysninger til å utføre spesifiserte oppgaver på oppdrag fra Select.

3. Oppbevaringstid for personopplysninger

Select oppbevarer personopplysningene så lenge som disse er nødvendige for å oppnå formålet med bruken av disse, eller til utløpet av perioden for krav; som krav fra myndighetene, og til utløpet av oppbevaringstiden i forhold til regnskapsmessige og skattemessige krav.

4. Kundens rettigheter vedrørende bruk av personopplysningene

4.1. Kunden har rett til å motta informasjon fra Select om vår bruk av dennes personopplysninger på en slik måte og i den grad loven fastsetter:

4.2. Kunden har rett til å kreve at bruk av dennes personopplysninger opphører, samt å få korrigert, avsluttet og slettet personopplysningene.

4.3. Kunde har rett til å akseptere eller avvise Selects bruk av personopplysningene i markedsføringsøyemed.

4.4. Kunden har rett til å få utlevert personopplysningene oppgitt til Select, i et format som kan bli benyttet elektronisk og automatisk, samt motta ordrehistorikk i et strukturert format som kan også kan leses og benyttes elektronisk. Kunden har også rett til å portere (ta med seg) personopplysningene mottatt av Select direkte til en annen behandler dersom det er teknisk kompatibelt med den andre behandleren, og teknisk mulig i det format mottatt av Select.

4.5. Kunden har rett til å kontakte Datatilsynet og retten for beskyttelse av sine rettigheter.